Web Analytics Made Easy - Statcounter

صراط:

در گزارش تفریغ بودجه در تبصره ۱۶ بودجه سال ۹۸ به بررسی عملکرد بانک مرکزی و بانک‌ها در حوزه اعطای تسهیلات قرض‌الحسنه بانک‌ها براساس تبصره بودجه سال مذکور پرداخته شده است.

به گزارش فارس طبق جدول ارائه شده، بانک‌ها در سال ۹۸ معادل ۲۶ هزار و ۳۳۴ میلیارد و ۲۷۴ میلیون تومان وام قرض‌الحسنه ازدواج پرداخت کرده‌اند در حالی که بانک مرکزی برای بانک‌ها سهمیه ۴۰ هزار و ۴۵۴ میلیارد تومان تعیین کرده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

درواقع ۶۵ درصد از سهمیه تعیین شده توسط بانک مرکزی برای بانک‌ها در سال ۹۸ پرداخت شده است. 

متن تفریغ بودجه به شرح زیر است:

بودجه بند الف تبصره ۱۶ - به‌منظور حمایت از ازدواج جوانان بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران موظف اسدت از محل پس‌انداز و جاری قرض الحسنه نظام بانکی تسهیلات قرض الحسنه ازدواج به زوج‌هایی که تاریخ عقد ازدواج آنها بعد از ۱۳۹۶/۰۱/۰۱ می‌باشد و تاکنون وام ازدواج دریافت نکرده‌اند، با اولویت نخست پرداخت کند. تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج برای هر یک از زوج‌ها در سال ۱۳۹۸ سیصد میلیون (۳۰۰،۰۰۰،۰۰۰ ) ریال با دوره بازپرداخت پنج‌ساله با اخذ یک ضامن معتبر و سفته است. بانک مرکزی می‌تواند یارانه پرداختی به اشخاص را به‌عنوان تضمین در این زمینه بپذیرد. بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مکلف است گزارش عملکرد این بند را هر ۶ ماه ماه یکبار به کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی ارائه کند.

تفریغ بند الف- تفریغ بند (الف) مطابق قانون عملیات بانکی بدون ربا مصوب سال ۱۳۶۲ منابع قرض‌الحسنه بانک‌ها و مؤسسات اعتباری در قالب «حساب پس‌انداز قرض‌الحسنه» و «حساب جاری قرض‌الحسنه» بوده و هیچ نوع حساب دیگری تحت عنوان «پس‌انداز» «جاری» و «سپرده قرض الحسنه» وجود نداشته و سایر حساب‌های بانک‌ها و مؤسسات اعتباری به صورت سپرده‌های سرمایه‌گذاری کوتاه‌مدت و بلندمدت می‌باشد. 

بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در راستای ایفای تکلیف بانک‌ها نسبت به ارائه تسهیلات این بند براساس آمار مأخوذه از پایگاه اطلاع‌رسانی ثبت احوال کشور و بررسی روند تعداد ازدواج در سنوات گذشته تعداد برآوردی مزدوجین در یک‌سال به علاوه تعداد متقاضیانی که از سال ۱۳۹۷ در صف تسهیلات قرار داشته‌اند پیش‌بینی جذب منابع قرض‌الحسنه بانک‌ها در سال ۱۳۹۸ سهمیه قرض‌الحسنه ازدواج بانک‌ها و مؤسسات اعتباری و همچنین پذیرش أخذ یک ضامن معتبر و سفته یا قبول یارانه پرداختی به اشخاص به‌عنوان تضمین را طی نامه مورخ ۱۳۹۸/۰۱/۰۶ به بانک‌ها و مؤسسات اعتباری ابلاغ نموده است.

بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران طی نامه مورخ ۱۳۹۸/۰۱/۰۶ سهمیه هر یک از بانک‌ها و مؤسسات اعتباری کشور را بر اساس میزان رشد نقدینگی میزان تغییر در ماند حساب‌های قرض‌الحسنه پس‌انداز و جاری وصولی‌های اقساط بازگشتی و پیش‌بینی جذب منابع قرض‌الحسنه بانک‌ها در سال ۱۳۹۸ محاسبه و تعیین و به شرح جدول زیر ابلاغ نموده است:

  مغایرت بین تعداد «متقاضی» و «پرداختی» ناشی از عوامل ی از قبیل عدم پوشش وثایق جهت دریافت کامل تسهیلات و یا عدم پوشش فیش حقوقی نسبت به دریافت سقف مقرر تسهیلات و همچنین عدم توانایی مشتری در بازپرداخت تسهیلات (بالاخص سهم تسهیلات ایثارگران که مبلغ زوجین معادل یک میلیارد و دویست میلیون (۱،۲۰۰،۰۰۰،۰۰۰ ریال بوده است) می‌باشد. به استثناء بانک‌های ملی، پست‌ بانک، مسکن، کشاورزی، و آینده سایر بانک‌ها و مؤسسات اعتباری کمتر از سهمیه مقرر تسهیلات پرداخت نموده‌اند که مبین عدم رعایت مفاد حکم این بند است. 

علی‌رغم ابلاغ اولیه از سوی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران برای صندوق کارآفرینی امید دی و سرمایه در تاریخ ۶/۱/۱۳۹۸ لیکن به علت آنکه سهمیه‌های ابلاغی به بانک‌ها براساس میزان رشد نقدینگی میزان تغییر در مانده سپرده‌های قرض‌الحسنه پس‌انداز و جاری وصولی‌ها (اقساط بازگشتی) و پیش‌بینی جذب منابع قرض الحسنه بانک‌ها در سال مورد نظر محاسبه و تعیین می‌گردد بانک مذکور برای آنها سهمیه‌ای در نظر نگرفته است.

به علت ادغام بانک‌های حکمت ایرانیان انصار قوامین و مؤسسه اعتباری کوثر با بانک سپه علی‌رغم ابلاغ اولیه از سوی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در تاریخ ۱۳۹۸/۰۱/۰۶ سهمیه جداگانه‌ای برای آنها تعیین نشده است.

منبع: صراط نیوز

کلیدواژه: وام ازدواج متن تفریغ بودجه بانک مرکزی صراط بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران منابع قرض الحسنه بانک ها بانک ها و مؤسسات اعتباری قرض الحسنه ازدواج بانک ها در سال پس انداز سال ۹۸

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۰۳۷۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وام ۴۰ تا ۳۰۰ میلیون تومانی برای مستاجران

در حال حاضر با مصوبه شورای پول و اعتبار مبلغ تسهیلات ودیعه مسکن:

در تهران ۲۰۰ میلیون تومان در مراکز استان‌ها ۱۵۰ میلیون تومان در سایر شهرها ۱۰۰ میلیون تومان و در روستاها ۴۰ میلیون تومان است.

نرخ سود این تسهیلات ۱۸ درصد و دوره بازپرداخت آن ۶۰ ماهه است.

از سوی دیگر مطابق قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت وام ۳۰۰ میلیون تومانی ودیعه مسکن به‌صورت قرض‌الحسنه به خانوارهای مشمول پرداخت می‌شود.

به گزارش تسنیم، مطابق بخشنامه فروردین ماه امسال بانک مرکزی این تسهیلات مختص خانواده‌هایی است که از تاریخ اول فروردین ۹۹ به بعد صاحب فرزند سوم یا بیشتر می‌شوند.

بر این اساس پس از اعتبارسنجی متقاضیان و در صورت عدم تکافوی اعتبار آنها، به منظور تأمین رکن ضامن، مؤسسات اعتباری موظفند با توثیق حساب یارانه یا سهام عدالت متقاضیان یا بستگان درجه اول از طبقه اول آنها یا سایر دارایی‌های مالی وی یا تنها دریافت یک فقره سفته و یک نفر ضامن نسبت به پرداخت تسهیلات اقدام کنند.

طبق اظهارات ۳ روز قبل مدیرکل دفتر طرح‌های نهضت ملی مسکن وزارت راه و شهرسازی وضعیت پرداخت وام ودیعه با سود ۱۸ درصدی چندان مناسب نبوده و حدود یک میلیون نفر در صف دریافت تسهیلات مذکور قرار دارند.

سیداحمد خادمیان در این‌باره گفته بود: تاکنون یک میلیون و ۶۵۴ هزار و ۳۶ نفر از متقاضیان در سامانه tem.mrud.ir ثبت‌نام کرد‌ه‌اند که از این تعداد یک میلیون و ۴۶۹ هزار و ۸۷۵ نفر حائز شرایط دریافت وام ودیعه مسکن شناخته شده‌اند.

از این تعداد یک میلیون و ۳۳ هزار و ۳۰۵ نفر برای دریافت تسهیلات ودیعه مسکن به بانک‌ها معرفی شده‌اند و بانک‌ها با ۴۴۵هزار و ۶۸ نفر (۳۰ درصد) قرارداد امضا کرده‌اند.

وی تاکید کرد: با توجه به تکلیف قانونی، ضرورت دارد تا بانک‌ها پرداخت تسهیلات را به معرفی‌شدگان سرعت بدهند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • تبعیض در اخذ تسهیلات بانکی بین مردم و کارمندان بانک‌/ تسهیلات پرداختی به کارمندان بانک‌ها از خرداد به‌روزرسانی نشده است
  • پارسال بانک ها چه مقدار تسهیلات دادند
  • رشد ۲۸.۲ درصدی تسهیلات بانکی در ۱۴۰۲/ رقم رشد نقدینگی ۲۴.۳ درصد در پایان سال ۱۴۰۲
  • رشد ۲۸.۲ درصدی تسهیلات‌دهی بانک‌ها در سال ۱۴۰۲
  • رشد ۲۸.۲ درصدی تسهیلات‌دهی بانک‌ها در سال ۱۴۰۲/ کنترل نقدینگی اهرم مهار تورم است
  • وام ۴۰ تا ۳۰۰ میلیون تومانی برای مستاجران
  • جزئیات پرداخت وام ۴۰ تا ۳۰۰ میلیون تومانی ودیعه مسکن
  • شوش و کرخه قطب کشاورزی خوزستان و کشور محروم از تسهیلات و امکانات کشاورزی
  • پاسخ عجیب بانک مرکزی به درخواست زوج‌های جوان: «هیچ بانکی اعتبار پرداخت وام ازدواج ندارد»
  • پیگیری وضعیت وام ازدواج با کد ملی